De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Belasting bespaar tip!

Heb jij een onderneming en wil je een investering doen? Schijn dan nog even het licht op het totaal van de door jou gedane investeringen in dit jaar. Misschien is het voordelig om nog dit jaar te investeren, of om investeringen juist over het jaar heen te tillen. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek en betaal je minder belasting. De meest bekende investeringsaftrek is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

De fiscale spelregels zijn:

Voor de KIA moet je minimaal € 2.401 aan investeringen doen. Tot een bedrag van maximaal € 59.939 krijg je een extra aftrek op de winst van 28% van het bedrag van de investeringen. Investeer je meer dan € 332.994, dan heb je geen recht op KIA.

Let wel, investeringen tot een bedrag van € 450 tellen niet mee. De KIA geldt zowel voor nieuwe als oude bedrijfsmiddelen. Voor sommige bedrijfsmiddelen kun je geen KIA krijgen, zoals grond, woningen en personenauto’s.

Ben je vergeten om de investeringsaftrek toe te passen in je aangifte, dan kun je binnen vijf jaar nog een verzoek doen om deze alsnog claimen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend Contact met ons op.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *